Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andaluzská Venuše VENUS ANDALUZA TERCIARIA

27. 9. 2007


 

ŽIL ČLOVĚK JIŽ V TŘETIHORÁCH ?

Vivió el hombre en la época terciaria?

DID MAN LIVE IN TERCIARY PERIOD?
 


 

Je Andaluzská Venuše dílo přírody nebo dílo člověka?

Es Venus Andaluza el arte de la naturaleza o del hombre?

Is Andalusia Venus a nature´s creation or a work of man?

ANDALUSKÁ VENUŠE MARIE
VENUS ANDALUZA MARÍA
MARÍA THE ANDALUSIAN VENUS
 

Obrazek

 Andaluská Venuše. Toto torzo ženy bylo nalezeno dne 2.9.2003 pod abrazním srubem v třetihorních vápencových sedimentech (eocén) poblíž pláže Playazo v Nerja v Andalusii ve Španělsku. Je to umělecké dílo člověka nebo přírody? Jako geolog bych se přikláněl k tomu druhému. Ale kdo ví ? Výška: 6 cm, váha: 126 gr.

Venus Andaluza. Este torso de la mujer era descubierto en el día de 2 de septiembre 2003 debajo de un cliff de abrasión en los sedimentos calcáreos terciarios (eóceno) cerca de la playa Playazo en Nerja – Andalusía, Espaňa.Es una obra artística del hombre o de la naturaleza.? Como el geólogo inclino a lo segundo. Pero quién sabe ? Peso: 126 gr., Altura: 6 cm.

The Andalusian Venus. The torso of a female was found on September 2nd, 2003 under a shore platform in a Terciary limestone sedimentary rock (Eocene) near the Playazo beach in Nerja, Andalusia. Is it a work of art created by man or one of Mother Nature? Being a geologist, I would rather incline towards the latter. But who knows? Height: 6 cm, Weight: 126 gr.

STOPA TŘETIHORNÍHO ČLOVĚKA?

HUELLA DE UN HOMBRE TERCIARIO?

A FOOTRPINT OF A TERCIARY MAN?
 

Je to dílo pravěkého člověka? Nebo jen pouhý výtvor přírody?

Es una Obra del hombre prehistórico? O se refiere de una Obra de la naturaleza?

The oldest fragment of the women in the world. Or merely a work of nature?
 

Na stejném místě kde byla nalezena v třetihorních vápencových sedimentech Andaluská Venuše,  byla nalezena i stopa člověka. Je dlouhá 25,2 cm a široká 8,6 cm.

En el mismo lugar como era el descubrimiento de la Mujer Andalusa  era descubierto un pie del hombre. Huella es larga 25,2 cm y ancha 8,6 cm. Sedimentos calcáreos terciários, Playa Playazo en Nerja, Espaňa.
 

In the same place , in the Terciary sedimentary rock a footrprint of man was found. It is 25.2 cm long and 8.6 cm wide. Playazo in Nerja, Spain, Andalusia.

 

 Obrazek


 

Situace nálezu, Nerja, Playazo

La ubicación del hallazgo, Nerja, Playazo

The chapem of the finding, Nerja, Playazo.

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

college essay header h731vy

(EugeneClorn, 4. 4. 2023 22:03)


Valuable stuff. Kudos!
how can write essay https://researchproposalforphd.com umi dissertation database https://custompaperwritersservices.com

Andaluzská Venuše

(Jiří Stránský, 19. 6. 2010 11:13)

Prosím, pošlete mi kopii této Venuše a já jí vdechnu život. Zamiloval jsem se do ní, opravdu!!!

Re: Andaluzská Venuše

(Otto Horský, 9. 7. 2016 0:28)

Vážený pane, i já tuto Venuši miluji. je opravdu nepřekonatelná. Ještě si nikoho nenašla, kdo by jí vdechl život.Stále je svobodná.

Andaluzská Venuše Marie

(Jaroslav Žitný, 27. 10. 2007 16:11)

Ať se jedná o dílo přírody či člověka, je nalezené torzo ženy neuvěřitelně krásné a dokazuje, že i v dávné minulosti se ženy vyznačovaly nádherným tělem a byly pro muže velkou inspirací. Ale upřímně, nezdá se mi, že vy sama příroda mohla něco tak nádherného vytvořit. Spíše s domnívám, že člověk musel alespoň minimálně přiložit ruku k dílu.

Re: Andaluzská Venuše Marie

(Otto Horský, 9. 7. 2016 0:21)

Vážený pane,rád souhlasím s Vaším názorem, tělo andaluzské venuše je opravdu nádherné. V současné době je fotografie včetně popisu vystavena na trvalé fotografické výstavě Otto Horského na zámku Letovice u Brna, kde jsou uvedeny i jiné nálezy a objevy. Děkuji Vám za váš zajímavý názor. Otto Horský

Recomendación

(Pedro Juan Santos, 12. 5. 2008 6:40)

Es una hallazgo maravilloso e muy importante. Porqué no se ha publicado en la lengua espaňola o en inglés? Recomiendo hacerlo!

Andaluzská Venuše

(Jindřich Pechar, 6. 11. 2007 12:06)

Je to přímo neuvěřitelné a těžko si umím představit, že by v tak dávné minulosti žily tak nádherné a dokonalé ženy. Že by od nepaměti byli lidé stejně krásní?

Žil člověk v třetihorách?

(Rudolf Konopásek, 1. 10. 2007 9:30)

Je to velmi zajímavé téma. Možná se jedná opravdu o torzo ženy staré tisíciletí a příroda je jen dotvořila. Stejně tak tomu mohlo být s tou lidskou stopou, i když v tomto případě se může jednat spíše o náhodné dílo přírody. Zajímavé ale je, že podobné stopy z třetihor byly popsány na mnoha jiných místech ve světě a mají většinou podobné rozměry (ZAPPING 0114, 30.6.2002.)